Over ons

Stichting TWINZ staat voor TWents Initiatief Nefrologische Zorgverbetering. Het is opgezet vanuit de nefrologie- en vasculaire geneeskunde.

Doelstelling

De stichting heeft als primair doel het verbeteren van de samenwerking en communicatie tussen de 1e en 2e lijnszorg.

 

Daarnaast organiseert de stichting regionaal medisch onderwijs voor zorgprofessionals als huisartsen, verpleegkundig specialisten, algemeen verpleegkundigen, diabetesverpleegkundigen en praktijkondersteuners. Onderwerpen als diabetes mellitus, CVRM, hypertensie en nefrologie komen veelal aan de orde wanneer de stichting onderwijs organiseert.

Organisatie

Dr. P.A.M. (Marcel) de Vries

Internist nefroloog ZGT Almelo

Marcel is de oprichter van stichting TWINZ.  Als internist richt hij zich op de aandachtsgebieden interne geneeskunde, diabetes mellitus, insulinepompen, nierziekten, niertransplantatie, dialyse, hypertensie en vasculaire geneeskunde. Daarnaast heeft hij veel ervaring als spreker voor zorgprofessionals.  

Mevr. A. (Alice) Bogaarts- van Lochem

Verpleegkundig specialist ZGT Almelo

Alice is nauw betrokken bij stichting TWINZ. Voor de stichting houdt ze zich bezig met de organisatorische en administratieve werkzaamheden. Als verpleegkundig specialist is ze verantwoordelijk voor het coördineren van wetenschappelijk onderzoek. Dit naast haar werkzaamheden rondom niertransplantatie, dialyse shifts en de predialyse-poli. 

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze bijeenkomsten? Dan kunt u zich hier aanmelden voor onze nieuwsbrief.  Stichting TWINZ respecteert uw privacy. Klik hier voor onze privacyverklaring. 

© 2020 Stichting TWINZ